Setlementtiasunnot ja Barking aloittivat yhteistyön

By toukokuu 22, 2017Yhteistyökumppanit

Barking ja Setlementtiasunnot aloittivat yhteistyön älykkään liikenteen edistämiseksi kiertotalouden pohjalta. Setlementtiasunnot edistää aktiivisesti uusien yhteisöjä hyödyntävien toimintamallien käyttöä.

Setlementtiasunnot Oy on yhteisöjen rakentaja, asumisen palvelujen moniosaaja ja yhteiskunnallisesti kestävän asumisen tuottaja. Setlementtiasunnot Oy ja Setlementtiasumisoikeus Oy rakennuttavat ja omistavat vuokra- ja asumisoikeustaloja. Asukkaina on elämänsä eri vaiheissa olevat henkilöt. Yhtiöt ovat aidosti yleishyödyllisiä, yhteiskunnallisia ja niiden toimintaa ohjaavat yhtiöiden hallitukset, joissa mukana ovat myös asukasedustajat sekä omistajana Setlementtiliitto. Setlementtiasunnot Oy on yhteiskunnallisten yritysten Arvoliiton jäsen.

Barking on jakamistalouden pohjalta kehitetty digitaalinen palveluympäristö. Autot seisovat suurimman osan ajastaan paikallaan ja tarvitsevat tilaa. Digitaalisilla ratkaisuilla olemassa olevaa tilaa voidaan jakaa eri käyttäjien kesken. Näin saamme muodostettua resurssitehokkaamman toimintamallin, eikä tilaa autoille tarvitse rakentaa niin paljon. Barking on ympäristövastuullinen palvelu, sillä palvelussa paikan voi varata etukäteen sekä se sisältää navigointimahdollisuuden. Tämä poistaa käytännössä turhan pysäköintipaikan etsimisen ja ajelun vähentäen päästöjä sekä melua. Barkingissa tehokkuus tarkoittaa siis tilan käytön lisäksi itse ajamisen tehokkuutta.