Liityntäliikenne Barkingin avulla

By kesäkuu 1, 2017Kohteet

Liityntäpysäköinti toimii Barkingin avulla joustavammin kuin millään muulla järjestelmällä. Kohteemme Espoon Saunalahdessa hyödyntää Barkingin palvelukokonaisuutta täysimittaisesti. Länsiväylää Helsingin suuntaan matkaavilla työmatkalaisilla on mahdollisuus käyttää kohdetta liityntäpysäköintiin.

Barking mahdollistaa liityntäpysäköintipaikan varaamisen jo ennen kotoa lähtöä. Näin voidaan olla varmoja, että paikka todella löytyy ja odottaa valmiina. Autoilijan on täten helpompi ajoittaa lähtönsä, kun liityntätoimintoihin ei kulu turhaan aikaa. Voidaan olla varmoja, että jatkoyhteyteen ehditään ajoissa. Koska myös maksamiseen ei kulu turhaan aikaa, kaikki toimii joustavasti.

Saunalahden kohteessamme on myös Barking -modeemilaite, jonka avulla autotallin oviautomatiikka on kytketty internetin kautta palveluun. Näin ollen autoilija avaa nosto-oven kätevästi mobiilisovelluksen avulla. Sovelluksen kautta palveluun rekisteröitymisen jälkeen palvelun käyttö on helppoa: 1) autoilija varaa paikan kotona mobiilisovelluksen ”varaa” -painikkeella 2) pysäköinti aloitetaan ”avaa portti” -painikkeella (samalla ovi aukeaa) 3) pysäköinti lopetetaan ”lopeta” -painikkeella. Maksaminen tapahtuu automaattisesti sovellukseen syötetyltä luottokortilta.

Myös Saunalahden kaltaisessa kohteessa suurin osa palvelukokonaisuudesta toimii ohjelmistoympäristössä. Ainoa konkreettinen investointi tehdään tällaisessa kohteessa modeemilaitteeseen ja sen asennukseen. Koska tämä investointi on erittäin edullinen ja asennus on nopeaa, kokonaisuuden käyttöönotto on ylivertaista moneen muuhun ratkaisuun verrattuna.

Barkingin avulla saadaan helposti käyttöön uusia yksityisten yritysten kanssa jaettuja pysäköintikohteita liityntäpysäköinnin tarpeisiin.