Näin saat tuloja pysäköintipaikasta

By lokakuu 27, 2017Ohjeet

Moni parkkipaikka on usein tyhjillään kokonaan tai osan aikaa päivästä. Myös oma paikan tarve voi vaihdella paljon. Luullaan, että ansaitseminen paikan avulla olisi hankalaa. Mahdollisesti turvallisuusseikat askarruttavat, kun omaan talliin päästetään muita. Mielessä myös käy, että paikkaa ei luovutetakaan ajoissa. Nämä huolet ovat kuitenkin poikkeuksetta turhia.

Jakamisjärjestelmät on rakennettu joustaviksi. Vuokralle voidaan laittaa lyhyitä ajanjaksoja vain yhdestä paikasta tai satoja kokonaisia paikkoja. Käyttämättömästä ajasta voi siis saada tehokkaasti tuloja, kun tyhjät ajanjaksot ja paikat ovat saatavilla autoilijoille. Vuokraaminen ei haittaa paikan mahdollista omaa käyttöä. Autoilijat näkevät varaustilanteen kätevästi suoraan mobiililaitteen näytöltä.

Jos parkkipaikan toisen käyttöön vuokranneelle tulee tarve saada paikka tai paikkoja omaan käyttöön, se on mahdollista. Nykyaikaiset digitaaliset järjestelmät toimivat täysin reaaliajassa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kun muutos parkkipaikan tietoihin tehdään, se näkyy välittömästi mobiililaitteen näytöllä, eikä paikkaa siis enää voi varata.

Tulojen ansaitseminen pysäköinneillä on helppoa. Käytännössä pysäköintiruudun tai ruutujen haltija ei sitoudu mihinkään. Alkuun on toki tehtävä pysäköintikohteeseen liittyvät asetukset, mutta sen jälkeen kaikki on pelkkää tuloa. Palveluun tarvitaan kohdekuvat ja järjestelmään määritetään vapaat ajanjaksot. Se on kohtalaisen vaivatonta. Autoilijalle annetaan lupa pysäköidä rajoitetulle määrälle paikkoja tai rajoitettuun aikaan ja se lupa saadaan järjestelmän kautta. Järjestelmän avulla on sitten mahdollista seurata pysäköintitapahtumia omalta kotisohvalta.

Kun pysäköintipalveluun rekisteröidytään omilla henkilökohtaisilla tiedoilla, autoilija on aina tunnistettavissa. Tämä poikkeaa julkisella kaupungin paikalla pysäköimisestä, sillä kaupungin paikoilla voi pysäköidä nimettömästi. Monissa parkkihalleissakin pysäköinti on useinmiten anonyymi. Turvallisinta on tietää, kuka pysäköi, sekä milloin talliin mentiin ja sieltä poistuttiin. Joskus unohdetaan myös, että yleensä autoilijat yrittävät itsekin löytää turvallisen paikan pysäköidä. Älyttömintä ilkivallan tekijän kannalta olisi ensin rekisteröityä palveluun kaikkine henkilötietoineen ja sitten tehdä jotakin rikollista. Nykyisin pysäköintipalvelun käyttäjät kulkutietoineen tunnetaan paremmin kuin tallien muut pysäköijät mahdollisine vieraineen.

Kun autoilijat rekisteröityvät tällaiseen palveluun syöttämällä maksukortin tiedot, kohteeseen määritettyjä sallittuja pysäköintiajanjaksoja noudatetaan hyvin. Ylimääräisiltä maksuilta normaalisti halutaan välttyä, sillä maksun korotus voi olla huomattava pysäköintikohteen sulkeutumisen jälkeen. Mikäli pysäköintikohde sulkeutuu ja parkkiruudun haltija ei saa paikkaa käyttöönsä, hän voi joutua pysäköimään maksullisella paikalla. Virheellisesti pysäköinyt autoilija korvaa tällöin pysäköinnistä aiheutuneen vahingon parkkiruudun haltijalle maksamalla ylitetystä ajasta riittävästi.