Mikä on Barking?

 

Barking on uusi palvelu, jonka avulla saat käyttöösi tuhansia uusia parkkipaikkoja taajamissa. Joidenkin virastojen, yritysten ja asuintalojen pysäköintialueet ovat nyt käytössäsi. Barkingilla pysäköinti on edullisempaa kuin kadunvarsipysäköinti!

Barkingilla voit avata pysäköintialueiden portit omalla puhelimella!

Mitä hyötyjä on parkkipaikan haltijalle?

 

Barking on helppo tapa hankkia lisätuloja. Täytä hakemus tai lähetä meille sähköpostia ja voit pian ryhtyä vuokraamaan omaa parkkipaikkaasi. Barking on turvallinen, helppokäyttöinen ja päätät itse kaikesta. Voit määrittää palvelussa helposti ajanjaksot, jolloin tarvitset parkkipaikkoja itse. Varaat vain muutoin vapaana olevat jaksot tai säädät osittain vapaana olevat jaksot.

Liityttyäsi saat käyttöösi sähköisen palvelun, jonka avulla voit helposti muuttaa parkkipaikkasi vuokrausaikoja.

Sovelluksen käyttäjät

Miten Barking toimii?

Ladattuasi sovelluksen puhelimeen, näytölle avautuu interaktiivinen kartta, josta näet sijaintiasi tai valitsemaasi osoitetta lähinnä sijaitsevat parkkipaikat. Valittuasi parkkipaikan, voit varata sen ja navigoida perille. Sovelluksessa on kohdekohtaisia ohjeita. Tarvittaessa voit nostaa puomin tai avata oven painamalla sovelluksen painiketta “avaa portti”. Pysäköintiaika alkaa tästä tai painamalla ”aloita pysäköinti” -näppäintä.

Entä jos vapaita parkkipaikkoja ei ole?

Ajat ulos pysäköintialueelta, eikä sinun tarvitse maksaa mitään. Kerrothan meille, jos näin käy, jotta voimme välttää tällaisten tilanteiden toistumisen.

Voinko pysäköidä sovelluksella useampia autoja?

Kyllä – voit muuttaa käyttäjäksi rekisteröitymisen yhteydessä ilmoittamaasi auton rekisterinumeroa sen jälkeen, kun olet valinnut parkkipaikan kartalta. Auton rekisterinumeron kenttä näkyy näytön yläreunassa ja voit vaihtaa rekisterinumeron napsauttamalla kenttää.

Entä jos puhelimen akku tyhjenee?

Silloin kannattaa lainata kaverin puhelinta ja soittaa asiakaspalveluumme +358 50 525 6000.

Miksi minun pitäisi ladata tämäkin pysäköintisovellus puhelimeeni?

Barkingin avulla löydät myös aivan uusia parkkipaikkoja. Barkingin mobiilisovelluksella voit pysäköidä edullisesti. Voit myös varata parkkipaikkasi etukäteen.

Mitä tapahtuu, jos ylitän sallitun pysäköintiajan?

Kannattaa aina varmistaa mihin kellonaikaan saakka kyseinen parkkipaikka on käytettävissä, mutta jos et ehdi ajoissa siirtämään autoasi, parkkipaikan omistajalle pitää aina soittaa.

Milloin Barkingin äpin voi ladata Windows-puhelimiin?

Emme tällä hetkellä suunnittele Windows Mobile -käyttöjärjestelmään sopivan version tuomista markkinoille.

Miten pysäköinnin hinta lasketaan

Järjestelmä laskee aluksi pysäköintihintaa lyhytaikaiseen pysäköintiin perustuen. Mikäli kohteeseen on määritelty 24h -hinta, järjestelmä lopettaa hinnan laskemisen, kun 24h hinta tulee täyteen ko. vuorokaudelle. 24h:n pysäköinnin jälkeen alkaa uusi kausi ja järjestelmä laskee taas aluksi lyhyen pysäköinnin hinnoittelun mukaista maksua, kunnes taas 24h -hinta tulee täyteen, jolloin järjestelmä lopettaa laskemisen. Näin ollen 24h -hinta on aina maksimihinta vuorokaudelle.

Mikäli pysäköidään vaikkapa 3 vuorokautta ja 24h -hinta on 20 euroa, mutta kohteeseen on määritelty 3€/tunti lyhytaikainen hinta, kokonaishinta pysäköinnin osalta on 3 x 20 = 60 euroa. Järjestelmä lisää koko sessiolle aina 0,1 euron luottokorttimaksun, eli maksettava määrä on 60,1 euroa.

Pysäköintikohteen haltijat

Onko minun pakko vuokrata parkkipaikkoja, jos olen ottanut sovelluksen käyttöön?

Ehdottomasti ei. Voit halutessasi antaa paikkoja vuokralle ja hankkia lisätuloja, mutta se ei ole pakollista.

Miten paljon voin saada lisätuloja?

Se riippuu parkkipaikkasi sijainnista.

Esimerkki 1. Jos vuokraat vaikkapa yhtä parkkipaikkaa ydinkeskustassa kolme tuntia jokaisena arkipäivänä, saat siitä noin 1400 euroa vuodessa.

Esimerkki 2. Parkkipaikallasi pysäköidään 6 tuntia vuorokaudessa, ja vuokraat 10 paikkaa hintaan 2 euroa/tunti. Saat kuukaudessa arviolta noin 2500 euroa ja vuodessa noin 30 000 euroa.

Toimivatko muut aiemmin käytetyt portin avaustavat vielä sen jälkeen, kun parkkipaikkamme sisäänpääsyyn on asennettu Barking -modeemi?

Totta kai!  Barking-modeemin asentaminen ei vaikuta millään lailla puomin tai portin toimintaan. Kaikki pysyy ennallaan. Ainoa ero on se, että Barkingin avulla voi vuokrata parkkipaikkoja sovelluksen käyttäjille.

Entä jos pysäköintipaikkaani ei vapauteta sovittuun aikaan?

Kaikki pysäköijät käyttävät järjestelmää luottokortilla tai maksamalla matkapuhelimellaan. Jos ehtoja ei noudateta ja asiasta ei muuten päästä sopimukseen, saurauksena voi olla tuntuvasti korotettu pysäköintimaksu, sovelluksen käytön estäminen jne. Jos pysäköintipaikan haltijan on löydettävä vaihtoehtoinen pysäköintipaikka itselleen esimerkiksi kadunvarresta, turvataan se, että hän jää joka tapauksessa voitolle.

Eikö oman parkkipaikan luovuttaminen tuntemattomien käyttöön ole vaarallista?

Ei, sillä kaikkien käyttäjien henkilöllisyys varmennetaan puhelinnumeron sekä auton rekisterinumeron avulla. Niinpä tiedät aina kuka pysäköi parkkipaikallasi ja milloin siellä pysäköidään. Jos pysäköintialueelle pääsee nostamalla puomin kaukosäätimellä, niin kuka tahansa voi päästää kenet tahansa sisään pelkän puomin kaukosäätimen avulla, eikä kukaan tiedä milloin ja kuinka pitkään parkkipaikalla pysäköitiin.

En ole vuokrannut parkkipaikkani, mutta voivatko sivulliset silti nostaa puomin tai avata portin?

Eivät voi. Barkingin käyttäjä voi nostaa puomin vain silloin, kun parkkipaikkoja vuokrataan ja vapaita paikkoja löytyy.

Miten tarkistan kuinka paljon olen saanut pysäköintimaksuja ja miten summa tilitetään minulle?

Voit tarkistaa juoksevan kuukauden tiedot oman käyttäjätilisi kautta. Näet sieltä pysäköintien määrän sekä saldon. Tilitämme kuukauden aikana kertyneen summan sovittuna päivänä tilillesi kerran kuukaudessa.

Voinko antaa parkkipaikkani vuokralle Barkingin kautta, jos pysäköintialuetta ei ole erotettu muusta alueesta aidalla ja puomilla?

Tietysti voit. Silloin Barkingin käyttö on erityisen helppoa: 1. Klikkaa sivun vasemmasta alareunasta löytyvää nappia ja täytä hakemus. 2. Liitä parkkipaikkasi sovellukseen. 3. Ansaitse rahaa.