Yritykset voivat jakaa parkkitilan

By lokakuu 19, 2017Menetelmät

Parkkitila taajamien keskustoissa maksaa rakennettuna kymmeniä tuhansia euroja. Yritykset yrittävät saada tilaa henkilökunnan käyttöön riittävästi, jotta töihin tuleminen olisi joustavaa ja helppoa. Jos kuitenkin kaikille yrityksen autoilijoille hankitaan oma paikka, todennäköisesti suurimman osan ajasta suurin osa paikosta seisoo tyhjillään. Tämä on kallista ja resursseja tuhlailevaa.

Uusilla digitaalisilla järjestelmillä parkkitila saadaan tehokkaampaan käyttöön. Yksi iso tila voidaan jakaa eri yritysten henkilökunnan kesken. Tarvittaessa tilaa voidaan täyttää myös ulkopuolisilla autoilijoilla ja saada siitä korvausta. Näin resurssit saadaan tehokkaaseen käyttöön. Käytännössä yritykset voivat varata henkilökunnalleen tietyn määrän paikkoja ja mikäli jokin näistä yrityksistä tarvitsee jonain päivänä lisää tilaa, sitä voidaan ”ostaa” mobiilisovelluksia käyttämällä toiselta yritykseltä. Mikäli tyhjää tilaa on niin paljon, että henkilökunta ei sitä tarvitse päivälla tai esimerkiksi yöaikaan, sitä voidaan jakaa myös ulkoisten autoilijoiden käyttöön korvausta vastaan. Kohteet, jotka sijaitsevat taajamien keskustoissa tai joukkoliikenneasemien yhteydessä ovat suosittuja. Maksutapahtumat voidaan hoitaa mobiilisovellusten avulla.

Digitaalisten järjestelmien avulla parkkitilat ovat pienempiä ja ne ovat tehokkaammassa käytössä. Lisäksi tieto parkkipaikan saatavuudesta ja varausmahdollisuus vähentävät ruuhkaa ja liikennettä.